Когато става дума за намаляване на високите нива на холестерола, стриктното

...
Когато става дума за намаляване на високите нива на холестерола, стриктното
Коментари Харесай

12-те най-ефективни храни за понижаване на холестерола

Когато става дума за намаляване на високите равнища на холестерола, прецизното отбягване на мазнини не е решение. Не е належащо да изключвате от менюто си даже и тези храни, които съдържат холестерол, примерно яйца, сирене, мляко. Всичко е дело на сдържаност и баланс - би трябвало да съчетавате питателните храни в менюто си , които се борят с възпалението, и по този метод да решите казуса още в зародиш.

Продуктите за намаляване на холестерола са доста разнородни и включват разнообразни типове плодове, зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести храни, риба , постно месо и огромно количество здравословни мазнини.
 18 храни за бърз детокс  18 храни за бърз детокс  18 храни за бърз детокс  18 храни за бърз детокс
Трябва ли да се понижи холестеролът?

Хлестеролът е естествено вещество, което участва във всеки от нас и има решаващо значение за оцеляването. Той се синтезира в черния дроб и е нужен на организма за за естественото действие на кафези, нерви и хормони. В нашето тяло холестеролът присъства под формата на мастни киселини (липиди), които се транспортират посредством кръвта. Тези частици нормално не се натрупват по стените на артериите, само че когато има инфектиране в кръвоносните съдове, липопротеин с ниска компактност (LDL), прочут също като лош холестерол, образуват по стените рискови плаки, които понижат еластичността на съдовете и стесняват кухината. Понякога парченца плаки се откъсват и попадат в кръвния поток, което води до инфаркт или инсулт.

Естествената роля на холестерола е да отбрани артериите от увреждане. Вместо да бъде причина за натрупването на плаки в кръвта, холестеролът в реалност е лековит сътрудник, който тялото генерира в отговор на възпалението. Неговата роля е да понижи огнищата на инфектиране и отбрани кръвоносната система и стените на кръвоносните съдове от по-нататъшно увреждане. С други думи, в случай че се натрупа в артериите ви прекалено много холестерол, вашият проблем е високото равнище на инфектиране, а не високото равнище на холестерол.
 5 храни, които не покачват кръвната ви захар  5 храни, които не покачват кръвната ви захар  5 храни, които не покачват кръвната ви захар  5 храни, които не покачват кръвната ви захар
Без инфектиране холестеролът не е рисков. Той е жизненоважен съставен елемент на всяка клетъчна мембрана.  Холестерина се явява като първоначален материал, без който организмът не може да синтезира естроген, тестостерон, кортизон и други значими хормони.

Свикнали сме да мислим, че храната с високо наличие на мазнини води до високи равнища на холестерола. В реалност количеството на холестерола, което влиза в нашето тяло посредством храната, играе незначетелна роля в основаването му в кръвта.

Само при пациенти със сърдечно-съдови болести може да бъде целесъобразно рестриктивните мерки с диета. Здравите хора е по-добре да се съсредоточат върху ограничение на потреблението на трансмазнини, рафинирана захар и преработени храни, които са главната причина за инфектиране. По този метод се предизвика появяването и развиването на артеросклероза и други свързани с нея болести.
 5 храни, които намаляват „ неприятния “ холестерол  5 храни, които намаляват „ неприятния “ холестерол  5 храни, които намаляват „ неприятния “ холестерол  5 храни, които намаляват „ неприятния “ холестерол
Ключът за понижаване на рисковите фактори за сърдечно-съдови болести, в това число и висок холестерол, е понижаване на възпалението. Ето за какво, преди всичко, би трябвало да бъдат изключени от хранителния режим храните, които предизвикват и поддържат възпалението.

Към тях принадлежат:

► Пакетираните храни от всевъзможен вид;

► Захарта;

► Рафинираните зърнени продукти;

► Преработените растителни масла;

► Традиционните млечни продукти;

► Ниското качество на продуктите от скотски произход;

► Големите количества кофеин и алкохол.

А в галерията може да видите тъкмо кои са полезните артикули за понижаване на холестерола:
 12 храни за намаление на холестерола  12 храни за намаление на холестерола  12 храни за намаление на холестерола  12 храни за намаление на холестерола
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР